Volksgarten, new bar

Vienna 1

2019

Following  extensive rebuilding work in the Volksgarten in 2011, in a roughly triangular area between the Säulenhalle (columned hall) and Haerdtl’s pavilion the existing offices were moved elsewhere, the WCs were renovated, and a small bar was added.

The new bar occupies a key position between the two large interiors and the garden. The spatial connection with the lobby to the WCs allowed an area of the bar to be designed exclusively for women guests.

client:
Peter Böhm, Cafe- und Restaurantbetriebe, Vienna

Team ARTEC Architekten
Bettina Götz and Richard Manahl
Gerda Polig, Björn Wilfinger, Irene Carles Gaspar, Jun Wook Song,
Matthias Numberger

photography:
Bruno Klomfar

bottom arrow

structural engineering:  werkraum ingenieure, Vienna
building services planning : VASKO+PARTNER, Vienna
electricity planning: VASKO+PARTNER, Vienna


start of planning: 2014
start of construction:  2019
completion: 2019